S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

NOVINKY

arr3Vánoční směs na muffiny   CO BUDETE POTŘEBOVAT   300 g polohrubé mouky     1 sáček kypřícího... arr3Jak péct v silikonové forměDnes jsou silikonové formy zcela běžné a najdete je v každé domácnosti, ale jak správně používat... arr3Obchodní podmínkyOBCHODNÍ PODMÍNKY subjekt: Jana Pustinová se sídlem: Albrechtice 39, 59257 Rozsochy identifikační...

ZBOŽÍ V AKCI

KONTAKTY

Jana Pustinová
Albrechtice 39
59257 Rozsochy
tel: 732742439
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 176 Kč
skladem
naše cena 125 Kč
skladem


Pečení muffinů v papírových košíčcích

Doma si peče muffiny snad už každý, je spousta receptů. Česky muffiny, anglicky cupcake je jednoduché upéct, ale ne vždy se nám povedou.

Moje rada zní, začněte s jednoduchým základním receptem, pak ho můžete podle sebe ozvláštnit různými přísadamy, např. čokoládou, šlehačkou nebo zdobením.

České recepty jsou spíše na bázi piškotových těst z polohrubé mouky, pokud chcete zkusit americký recept, ten je z hladké mouky a těsto je hutnější než jsme zvyklý, má to ale jednu výhodu, vsadím se, že každé hospodyňce se podařilo do muffinů dát třeba ořechy nebo borůvky, které se propadly až na dno. U receptů z ameriky se Vám tohle tak snadno nestane.

Při přípravě těsta na muffiny doporučuji, aby jste použily pouze vařečku, stěrku nebo metlu, aby v těstě zůstaly malé hrudky, jen trochu. Může se Vám totiž stát, že pokud těsto dáte do robotu, že jej přešleháte a těsto Vám potom nevyskočí do požadovaného tvaru, ale spíše vyteče.

 

Zdroj: www.pixabay.com

Pokud řešíte, že košíček se promastil, zkuste příště na dno plechu na muffiny dát neuvařenou rýži, ta by měla chytit přebytečný tuk.

Při pečení dochází běžně k tomu, že se muffiny lepí na košíčky, bohužel tomu se nevyhnete, i když záleží na receptu, každý recept jde totiž od košíčku jinak, některá těsta se dají snadno oddělit, některá se přichytí tak, že Vám to ztíží konzumaci.

Za mě jsou nejlepší košíčky na cupcake ve tvaru kelímku, nepřichytí se a dají se téměř "vyklopit". Jejich pořizovací cena je ale o něco vyšší než u klasických košíčků.

V případě, že nechcete řešit přilepení těsta nebo se Vám omrzely papírové košíčky na muffiny, zkuste ty silikonové, při jejich použití Vám odpadne otrhávání papíru a jeho vyhazování. Můžete k pečení použít silikonovou formu na muffiny nebo jednotlivé silikonové košíčky na muffiny, které můžete použít rovnou i na servírování cupcake. 

 

MTdhMmF